torstai 3. elokuuta 2017

GLUTEENITTOMAT KAURAKEKSIT


Nämä keksit syntyivät puolivahingossa, kun iltapäivällä teki mieli jotain makeaa ja aloin kehittelemään kaapista löytyvistä aineksista keksejä. Pohja syntyy banaanista, kaurasta, kookosöljystä ja mantelijauhosta ja sitä voi varioida oman maun mukasilla ekstroilla - pähkinöitä, siemeniä, rusinoita, mulpereita, kookoshiutaleita, suklaahippuja.. Up to you! Tässä postauksessa reseptinä oma lempparini - kookos & mulperi. Lopputulos oli todella onnistunut - keksit olivat rapeita päältä ja pehmeitä sisältä ja maku oli herkullinen. Taikinaan lisättävät kaneli ja kardemumma takaavat ihanan tuoksuisen keittiön, kun mausteiden aromit leijailevat uunista.

Paras lopputulos syntyy, kun banaani on mahdollisimman kypsä - tässä reseptissä voi siis käyttää ne hedelmäkorin ruskettuneet banaanit. Keksit ovat todella ravinnerikkaita eli niitä voi huoletta nauttia useamman välipalaksi, aamupalaksi, iltapalaksi. Välipalana keksit ovat todella käteviä, koska ne saa helposti mukaan vaikka eväspussiin pakattuna.

Keksit ovat helppo tehdä - ainekset yhdessä kulhossa sekaisin ja uuniin. Täydellinen vaihtoehto kun äkillinen makeanhimo iskee :)


Gluteenittomat kaurakeksit / GL, M, Sokeriton (n. 8 kpl)

1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 iso&kypsä banaani
1/2 dl mantelijauhoja
2 rkl sulaa kookosöljyä
1-2 rkl hunajaa oman maun mukaan (vegaanit - agave/vaahterasiirappi)
1 rkl auringonkukansiemeniä + 1 rkl kurpitsansiemeniä + 1 rkl hampunsiemeniä
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
+ 2 rkl kookoshiutaleita
+ 3 rkl mulpereita

Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Muussaa banaani ja lisää joukkoon muut nestemäiset ainekset. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi (maista makeus ja lisää tarvittaessa). Paista 30-35 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn. Syö heti tai säilytä ilmatiiviissä purkissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti