maanantai 13. helmikuuta 2017

RED VELVET KAKKU


Ystävänpäivä lähestyy ja sen kunniaksi päätin leipoa yhden suosikkikakuistani, joka sopii värimaailmaltaan ystävänpäivään loistavasti.

Red Velvet on Amerikkalainen klassikkokakku ja olen itse täysin ihastunut siihen. Kakku on nimensä mukaisesti samettisen pehmeä ja punainen väri tekee siitä todella näyttävän. Alunperin kakun punainen väri on syntynyt punajuuren mehusta mutta nykyään se yleensä luodaan punaisella elintarvikevärillä.


Löysin tämän ohjeen joskus vuosia sitten Gloria lehdestä ja resepti oli niin toimiva, etten hirveästi ole lähtenyt sitä muuntelemaan. Perinteisessä Red Velvet kakun kuorrutuksessa on yleensä pelkkää tuorejuustoa mutta tässä reseptissä kuorrutteessa on myös mascarponea ja kuohukermaa. Klassinen tuorejuusto kuorrutus on aika tujua tavaraa mutta mascarpone ja kerma tuovat siihen kivasti ilmavuutta ja itse tykkään tästä versiosta paljon enemmän.

Jos siis haluat muistaa ystävää, kumppania, työtoveria, perheenjäsentä tai ketä tahansa makealla herkulla niin tässä olisi erinomainen kandidaatti. 

Red Velvet kakku

4 dl vehnäjauhoja
2 tl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
2-3 tl punaista elintarvikeväriä
2 dl maitoa
125 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl valkoviini/omenasiideri etikkaa

Kuorrutus:
200g tuorejuustoa 
200g mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele ja jauhota.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Siivilöi kuivat aineet erilliseen kulhoon. Lisää puolet jauhoista ja puolet nesteestä taikinaan. Sekoita huolellisesti ja lisää loput jauhot ja nesteet.

Sekoita etikka ja ruokasooda erillisessä kulhossa ja kaada kuohuva seos taikinan joukkoon - sekoita nopeasti. Kaada vuokaan ja paista noin 30-40 minuuttia - tarkista kypsyys puutikulla.

Anna kakkujen jäähtyä ritilällä. Leikkaa kakku 3 levyksi.

Valmista kuorrutus - sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella, siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa.

Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kerros kakkulevylle ja lisää n. 1 dl kuorrutusta. Täytä seuraava kerros samalla tavalla ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Kuorruta kakku hyvin ohuelti (“crumb coat”) ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.


Ihanaa ystävänpäivää kaikille - nauttikaa läheisten seurasta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti