sunnuntai 6. marraskuuta 2016

TUPLASUKLAAMUFFINIT


Tiedätkö ne upeat jenkkityyliset jättimäiset tuplasuklaamuffinit, joita näkee kahviloiden tarjoiluvadeilla? Tällä reseptillä saat ihan uskomattoman meheviä, mureita, pehmeitä ja suklaantäyteisiä muffineita, jotka katoavat parempiin suihin nopeaa vauhtia.

Nämä muffinit maistuvat sekä uunituoreina että seuraavana päivänä, kun ne ovat saaneet vielä mehevöityä jääkaapissa. Mutta varoituksen sana - nää siis ihan oikeasti on ihan tajuttoman hyviä. Vaarallisen hyviä. Suosittelen kutsumaan perhettä ja ystäviä kahville näitä leivottaessa tai muuten saattaa yksinään kadota koko pellillinen melkein huomaamatta, vaikka omistaisi kuinka hyvän itsehillinnän.

Herkullisuuden lisäksi muffinit ovat todella simppeleitä ja nopeita valmistaa. Mun reseptissä on lisäksi paaaljon suklaata, koska suklaata ei ikinä voi olla liikaa.


Tuplasuklaamuffinit (12 isoa)

4 1/2 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
1 tsp leivinjauhetta
1 tsp ruokasoodaa
1 tsp vaniljaesanssia/vaniljasokeria
1/2 tsp suolaa
1 kananmuna
2,5 dl jogurttia
1 dl maitoa
1,2 dl öljyä
200 g rouhittua tummaa suklaata

Aseta uuni 200 asteeseen.

Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola isoon kulhoon. Sekoita joukkoon 150 grammaa rouhittua suklaata.

Yhdistä nestemäiset aineet erillisessä kulhossa.

Kaada nestemäiset aineet kuiviin ja sekoita nuolijalla.

Lusikoi muffinivuokiin ja ripottele päälle jäljellä oleva 50 grammaa suklaasta.

Paista noin 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti