perjantai 27. toukokuuta 2016

KAURAJOGURTTI



Kaipaatko näin kesän tultua jotain astetta kevyempää aamuherkkua sen perinteisen puurokulhon tilalle? No tässä olis aika hyvä vaihtoehto!

Mä rakastan jogurttia sen helppouden, maun ja monipuolisuuden takia. Jogurtin päälle voi heittää melkeen ihan mitä vaan hedelmästä marjaan ja superfoodista mysliin. Oon itse vähentäny maitotuotteiden syöntiä moninaisista syistä ja ottanut tilalle kauppojen soija-, kookos,- ja kaurajogurtit. Sen jogurtin voi kuitenkin tehdä itsekin ja vielä todella vähällä vaivalla ja aika perusaineksilla! 

Tämän kaurajogurtin ohjeen oon napannu chocochilin kirjasta "Vegaanin keittiössä". Maku on ihanan kermainen ja vaniljainen. Koostumus muistuttaa vähän enemmän vanukasta kuin jogurttia mutta toimii hyvin.

Resepti on ihan älyttömän simppeli - kaikki ainekset blenderiin ja yöksi jääkaappiin. Aamulla sua odottaa ihanan raikas ja kuitenkin pehmeän makuinen jogurtti, joka on valitsemiasi toppingseja vaille valmis. Itse päätin tänä aamuna koristaa jogurttikulhoni banaanilla, mangolla, kookoshiutaleilla, chia-siemenillä, speltpopseilla (näitä kulutan ihan järjettömiä määriä - iso suositus) ja tietenkin ripauksella kanelia - nam!


Kaurajogurtti (2-3 annosta)

2 dl kaurahiutaleita
4 dl vettä
1 tl psylliumia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappi, hunaja)
pikkuhyppysellinen suolaa

Lisäksi (makuvaihtoehtoja)
Vaniljajogurtti - puolikkaan vaniljatangon siemenet
Mausteinen jogurtti - 1/2 tl kanelia
Marjainen jogurtti - 1/2 dl haluamiasi marjoja
Suklainen jogurtti - 1 rkl raakakaakaojauhetta + ekstra tl makeuttajaa

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Anna koneen käydä täydellä teholla kunnes aivan sileää (mitä sileämpää sen parempi koostumus).

Laita jogurtti yön ajaksi jääkaappiin tekeytymään.

Tarjoa lempitoppingsiesi kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti